Најубавата олимпијка (фото)

Неколку дена не делат од официјалното отворање на Олимписките игри во Лондон.

Од 27 јули па се до 12 август, спортисти од сите делови на светот ќе се соберат во престолнината на Англија за да ја бранат честа на своите земји. Но, најдобриот дел за машката публика (покрај спортските надмудрувања) ќе бидат и згодните спортистки кои ќе излезат на терените во Лондон.

Една од тие спортистки која привлече огромно внимание уште пред почетокот на овој спортски спектакл е Хрватката Антонија Мишура.

24-годишната Мишура е дел од женската кошаркарска репрезентација на Хрватска и според голем број спортски портали во светот, таа е најубавата спортистка на овие Олимписки игри.

Aнтонија Мишура е родена во Шибеник и е дел од локалниот женски кошаркарски тим. Според фотографиите може да се заклучи дека оваа, до неодамна анонимна, кошаркарка и повеќе од заслужено ја носи титулата “најубава олимпијка”.

Кратко URL: http://www.zdravo.com.mk/?p=52030

Leave a Reply

Здраво +
Нездраво
друштвено

Паричниккурсна листа